Gluren bij de Buren

12-10-2013
Zaterdag 12 oktober vond in Rotterdam het evenement Gluren bij de Buren plaats, georganiseerd door Archiguides. In stadstours gingen Rotterdammers een kijkje nemen hoe hun buren wonen en wat nieuwe mogelijkheden zijn voor goed wonen in de stad.  Architect Naomi Hoogervorst van bureau Freem boog zich over een stadsappartement in Rotterdam-West. De bewoners verwachten een baby. Focus ligt op de woonomgeving: hoe ga je je buurt gebruiken als er kinderen komen? Welke voorzieningen heb je nodig? FREEM was in navolging van het onderzoek en publicatie Nestelen in de stad gevraagd om een case study te verrichten.

Aan het einde van de middag werden er tijdens een interactieve talkshow highlights van Gluren bij de Buren 2013 besproken. Nieuwe woonconcepten, te koop staande oude scholen, goedgelukte kluswoningen en de beste kinderspeelplaatsen van de stad komen aan bod. Jutta Hinterleitner, namens de BNA, gaf een presentatie over ‘Nestelen in de Stad’ en wethouder Hamit Karakus sprak over het woonbeleid in Rotterdam. De talkshow eindigde met een debat tussen alle architecten.

Meer informatie: http://www.rotterdam.info/bezoekers/contact/woonmaand/

Rutger de Graaf, Archiguides: ‘De meerwaarde om echt bij iemand thuis te komen waardoor er een ontmoeting ontstaat met bewoner én architect had veel meerwaarde’