Workshop Lodge Algerije, FREEM en Raïnaraï blijven verbonden

30-08-13 Na de succesvolle renovatie voor het Algerijnse Restaurant Raïnaraï op het Westergasfabriek terrein te Amsterdam, is FREEM gevraagd een grootschalige eco-lodge te ontwerpen in Frenda, Algerije.

De eerste conclusies van de workshop: de lodge wordt een plek met de nadruk op ‘contrast’; ruimte voor rust en activiteit, cultuur en natuur. precies passend in de Algerijnse achtergrond, de cuisine, tradities, het landschap en het tempo van het leven. En uiteraard passend in de Algerijnse en Franse architectuurtraditie.

De bezoekers worden er uitgedaagd met lange wandelingen naar bestaande boerderijen en huizen van de familie van de opdrachtgever, of ze kunnen relaxen en genieten in de restaurants, bij de pool en in het stiltecentrum. Deze nieuwe lodge die gebaseerd is op de gastvrije traditie van het Algerijnse nomadische bestaan, biedt alle mogelijkheden voor individuele reizigers of voor grotere groepen.De bezoekers kunnen zelf uitmaken in hoeverre ze onderdeel van het Algerijnse leven willen worden.

Raïnaraï heeft grote dromen en FREEM laat ze uitkristaliseren en visualiseert ze. Zo gaat het creatieve en samenwerkingsproces door naar uitbreiding van de samenwerking tussen FREEM en Raïnaraï op internationaal niveau.