[English description soon]

Een familie op de groei met grote ambities vroeg ons een karakteristiek woonhuis in Broek en Waterland te ontwerpen.

Het woonhuis is ingebed in een landelijk poldererf bij Broek in Waterland. Aan de wegzijde volgt het volume van het gebouw de vorm van de omringende erfbebouwing. Aan de landschapszijde opent het huis zich met een pui van twee verdiepingen hoog. Zo kun je vanuit de woning optimaal van het landschap genieten. De opzet van de woning en loods onder een buitenschil en constructie met overmaat, maakt het dat ruimten makkelijk zijn samen te voegen of uit te breiden. Zo kan de zolder van de loods worden ingericht als grote slaapkamer en is extra fundering al klaar voor een toekomstige praktijk aan huis.  Het is dus een echt meegroeihuis.

In het ontwerp nemen we de bestaande kwaliteiten van de plek mee: de wijdsheid van het landschap, bestaande bomen en de oude hooischuur. Tevens zorgen we voor een goede inpassing van de woning op de grote kavel en maken een open vergezicht met aan de horizon de stadse vrienden. Het ontwerp gaat over het ruimtelijk vormgeven van een leefstijl en over het (ver)bouwen van de ruimtes onder de kap!

Project: [English description soon]
Location: NL Broek in Waterland
Date: 2011
Square meters: 400sm
Client: private
Status: Design
In collaboration with: Jasper Druijven (architect)
Price: winner architect selection