[English description soon]

Het harvest holiday house is een plek waar je op bewuste manier je vakantie kan doorbrengen. In Fiji is een overwelmende natuur en cultuur aanwezig en het vakantiehuis brengt je daarmee in aanraking. Het is onderdeel van een eco-resort waarbij energie efficiëntie, de bescherming van de natuur en zijn bronnen, respect en profijt voor de lokale bevolking uitgangspunten zijn.

Het concept van het vakantiehuis is gebaseerd op de klim in de palmbomen, die daar volop aanwezig zijn en worden gebruikt voor allerlei doeleinden. De cocosnoten hebben de bevolking al jarenlang uitgedaagd de metershoge top van de palmbomen te beklimmen, waarbij ze beloond werden met een prachtig uitzicht over het eiland. Het vakantiehuis neemt de menselijke krachten die hiervoor nodig waren over in het constructieprincipe. Daarnaast kan er letterlijk geoogst worden doordat het huis een ruime balkon heeft. Deze tuin alsmede het centrale energiesysteem brengen de vakantiebezoekers terug naar de basis door middel van de inheemse flora, tuinieren, voedselbereiding, recyclen en het zichtbare drinkwater filtersysteem van helofyten.

Het is een integraal ontwerp, waarbij de spil van het vakantiehuis de energiehuishouding verzorgt en daarnaast is de ruimte open met rondom uitzicht. Het schuine dak met Photovoltaïsche folie wekt zonne energie op en geleidt het water in de tuin en watersysteem. Door inheemse materialen te gebruiken zoals hardhout en de geweven cocosmatten (masi of magi), kan de bevolking de vakantiehuizen met hun expertise mee helpen bouwen.