[English description soon]

De chefkok van de Algerijnse, nomadische traiteur Rainarai wenste een open, natuurlijke sfeer en ruimte voor verandering voor zijn nieuwe restaurant in het oude regulateurshuis (1903), Cultuurpark Westergasfabriek. Het uitzicht naar alle richtingen van het park van het gebouw is behouden. Geborgenheid is teruggebracht door de rode lemen wanden en het podium. Aan de buitenkant van de gevel loopt het podium visueel door in een buitenbank. De bar en keuken zijn opgebouwd van een stapeling van kratten, waarbij de exotische producten de aandacht trekken. In de toiletten zijn Noord Afrikaanse elementen als geglazuurde cement tegels en bogen met Algerijnse verlichting terug te vinden. De essentiële elementen als keuken, bar en toiletten zijn in het begin uitgevoerd. De andere ontwerpoplossingen worden steeds meer uitgevoerd, zodat de opdrachtgever zijn restaurant kan laten groeien.

Het restaurant bevindt zich aan het einde van cultuurterrein grenzend aan een park. Een plek om te ontdekken. Vanwege veiligheid en openheid heeft de opdrachtgever gevraagd een serre aanbouw te ontwerpen. Dit lichtbaken trekt de bezoekers naar dit deel van het cultuurpark, zodat het ook hier kan gaan leven.
De serre is aan alle zijden te openen door harmonica deuren en het stenen maaiveld loopt door. Er zijn ecologische materialen als hardhout voor de kozijnen en zink voor de dakbedekking toegepast. Een haardvuur in het centrum van de serre biedt de mogelijkheid voor het buiten bereiden van gerechten, volgens nomadische traditie. Het betref een bescheiden en reversibel ontwerp vanwege de aanbouw aan het rijksmonument.

Project: Restaurant Raïnaraï
Location: NL Amsterdam, Culture park Westergasfabriek
Date: 2009
Square meters: 390sm
Status: interior completed, glass extension in progress
Links: www.raïnaraï.nl